Jumaat, 29 Januari 2010

Baru lepas cat blog

adik beradik cahayanika

Photo by ayah: berusaha keras utk hasil kan muke cute

Aku semakin tak rajin memblog sebab banyak aktiviti2 lain. Tapi sempat jugak mengecat kat blog ni. Masih lagi dalam sesi touch up blog . Ape2 pon aku nak ucap kan kan welcome blog baru dengan warna tema cokelat. Yeah, aku suke cokelat.

Cat lame dalam kenangan.

Nuriman bin Talib - Universiti Teknologi PETRONAS_1264606816182

p/s: Yang lepas tu lepas la, kite fikir utk lebih kedepan plak hehehe



Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

Rabu, 13 Januari 2010

Siapa DongengIslam.com?

Kepada pemilik account youtube ni. Terbuka hati aku utk berkata2

Aku hormat pemikiran dan pendapat seseorang tu. Cuma nak beri pendapat tentang pemikiran pemilik account tu.

Memang kita ada otak utk berfikir. Tapi setiap otak yg di kurnia kan ada batas yang mana kadang2 kita sendiri tak terfikir. Kematangan berfikir itu tercapai apabila kita sentiasa menimba ilmu dan pengalaman.

Kalau di ikut kan pengalaman manusia, dulu kita percaya yang bumi ini terbentang rata sebelum terbukti secara saintifik yang ia nya bulat. Sejauh mana kematangan fikiran manusia untuk percaya bumi tu bulat mase zaman dulu2?

Kalau anda meletak kan diri anda sebagai orang dulu kala, anda percaya tak ada nya electron?

Bagi hemah saya, pemilik account youtube tu tidak matang dalam berfikir, dan cuma menyampai kan satu provokasi tidak lengkap tanpa rujukan.

Kalau die matang dalam menyampai kan pendapat, tak perlu la berselindung dgn nama dongengislam.com. Sila perkenal kan diri, siapa diri anda sebenar nye. Aku percaya ramai orang yg nak mengenali die.

Nasihat aku,terus kan usaha mencari jalan mengenal diri. Aku yakin dgn Islam, dan masih lagi belajar mendalami Islam.

Berani kerana benar, kerana orang yang takot je yang akan menjerit dgn menutup muka.

Semoga mendapat petunjuk

"Aku Sayang Malaysia"

p/s: Sabar dan tenang, orang2 jenis mcm ni mmg dah wujud sejak zaman nabi. Ada je orang kate Nabi Ibrahim gila sebab nak sembelih anak sendiri. Sama2 kita doa kan die mendapat petunjuk dan sama2 kita pelihara Iman.

dfsdf

p/s: Aku tak bleh nak komen kat youtube, ada 500 character je bleh tulis. So tulis la kat blog. Sekira nya anda rasa video ini mempromosi kan kebencian, sila flag video ini.

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221