Ahad, 12 Julai 2009

Foundation ITIS Appreciaton Nite - 2006



Buat pertama kali nya aku upload video di Youtube. Aku just nak share video Jamuan mase aku foundation dulu. Video tu cuma bahagian depan je, full video duration die dekat satu jam. Kalau bdak2 yang nak , aku still simpan lagi video tu untuk kenang kenangan selepas grad nanti.

InsyaAllah tinggal 6 bulan lagi sebelum bergelar graduan. Aku nak guna kan waktu sebaik2 nya sementara aku masih bergelar pelajar. Status graduan sebenar nya menambah kan lagi tanggungjawab kita terhadap masyarakat. Ramai lagi orang yang lebih hebat dari graduan tapi tak berpeluang untuk terus belajar. Kalau anda berpangkat besar, mempunyai harta yang mewah, mahupun mempunyai akal fikiran yang tajam, jangan la sesekali memandang rendah terhadap kebolehan orang lain yang kelihatan lemah.

Semoga graduan Malaysia dapat memikul tanggungjawab dalam menjadi kan masyarakat lebih berdaya saing. Bukan saja untuk negara, tapi berbakti untuk Agama yang paling penting.




Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

2 ulasan:

  1. insyaALLAH, jom kita laksanakan AMANAH IBU & BAPA kita sewajarnya.

    PASTI! akan ada sejuta nikmat yg mendatang wlupun sejuta halangan terpaksa ditempuhi...

    p/s: iman busuk, aku dh ade blog baru. -> http://www.nashrique.com
    p/p/s: agak2 ade lobang bt duit, ktie gegar jom~ hahaha..

    BalasPadam
  2. ALLAH BERADA DI BUMI MENJELANG KIAMAT!!!!

    Tenang-tenangkan diri...
    Sila layari http://manatuhanallah.wordpress.com/
    Terima Kasih

    Krulayar

    BalasPadam