Khamis, 30 Julai 2009

Status H1N1 UTP - dari khabar angin

Kakiphoto : Kempen mari pakai topeng, kaching~ Mask man~

Aku baru je terima email dari 2 orang kawan tentang status H1N1 di UTP. Aku rase ramai student UTP tertanya2 brape ramai yang confirm kene H1N1? brape ramai yang kene kuarantin? Bile lagi UTP nak tutup? Buat masa ni pihak UTP belum lagi mengeluar kan apa2 pengumuman rasmi berkenaan dengan status H1N1.

Aku nak share kat sini, email yang aku baru terima. Tujuan aku nak kongsi sebab nak meningkat kan tahap kepekaan terhadap virus yang di katakan mudah tersebar. Anda di nasihati supaya tak mempercayai bulat2 tentang artikel yang aku kongsi ni. Amik info2 yang bermanfaat bagi mengurang kan penyebaran virus ni.

Dear Staff,

As of Wednesday 29 July 2009, the Ministry of Health has reported a total of 1,266 H1N1 positive cases with 4 fatalities (574 import and 692 local). WHO has also reported a total of 169,753 cases of H1N1 and 1,125 fatalities among the 159 countries affected.

In UTP, we have started to screen and isolate students who are showing symptoms of Influenza-Liked Illnesses (ILI). Under the advise of Dr Saadah from UTP Health clinics, we have placed 73 students (52 males and 21 females) under quarantined in Duyong (old V5-males) and Village 2 (females). They continue to be observed and receive medical treatment from UTP Health Clinic Officers. Some of the students have recovered and released from being quarantined but continue to receive high number of new cases.

We have taken and sent 5 throat swab samples of the students with serious conditions for further analysis by the Health authorities and waiting for the results sometime soon. We will continue to monitor the situations and work closely with UTP Health clinic and District Medical Office (Perak Tengah). We will assist in providing facilities and support in Duyong (80 beds), V2C (64 beds) and house (16 beds).

Personnel from various departments (Residential College, HSE, SSS, security, administration and others) have provided full commitment in supporting the need of the students. We will also require volunteers to further assist us in providing support for the students who had to be quarantined.

Please continue to observe the need to monitors your health and maintain a good personal hygiene. Practice social distancing and avoid going to crowded public places to avoid possible spread of the virus.

If you develop the symptoms of ILI (high fever, sore throats, body ache and difficulty breathing), please seek immediate medical attention and follow the advise of the attending doctor. Wear the facemask to avoid further spread of the virus and impose a self quarantine if required.

Dr Mohd Noh Karsiti

Chairman H1N1 Taskforce.


Untuk pengetahuan salah seorang housemate aku dah kene kuarantin di blok Duyong. Mase aku pegi kelas Management Accounting petang tadi, lebih 30 orang dalam kelas tu tak pakai mask. Bagi aku, dengan tiadanya pengaliran udara dalam kelas tu, senang2 je kita akan berjangkit.Jadi pakai la mask bila kat tempat ramai orang.

Semoga pelajar2 UTP peka dengan penyebaran virus H1N1 ni.

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

8 ulasan:

  1. walaupon saye tak pakai mask, saye sumbat lobang idong saye dengan kapas. wakaka..

    BalasPadam
  2. "lebih 30 orang dalam kelas tu tak pakai mask..."

    dan yang pakai mask tu kebanyakkannya sedang pulun buat assignment last minute.

    wakakaka...

    BalasPadam
  3. syuuushhhhh Neo, kang kantoi plak kalo lecturer MA bace blog aku wakakaka

    BalasPadam
  4. Salam kenal UTP blogger :)

    BalasPadam
  5. weyh..
    ritu cam nampak ko time demo anti isa crowd masjid negara..
    adekah mata aku menipu?..
    ko pki mask time tuh..
    sila perjelaskan..
    hahaha..

    BalasPadam
  6. budak UTP rupanya.
    Jom pekena lepak kat blog gua.

    CE 00-04

    BalasPadam
  7. budak UTP rupanya.
    Jom pekena lepak kat blog gua.

    CE 00-04

    BalasPadam