Isnin, 9 November 2009

Aku ke Pulau Pinang

Aku sangat suke berjalan2. Bila aku berjalan2, aku dapat lihat macam2. Bila aku dapat lihat macam2, macam2 aku belajar. Travel ni merupakan aktiviti hobi yang sihat dan banyak gune duit. Aku sanggup berikat perut semata2 nak berjalan. Sebab ape? bila bermusafir ni, kadang2 aku rasa bertapa kerdil nya diri ini. Tu belum lagi jalan2 kat angkasa lepas, then tengok bumi dari angkasa lepas. Pergh giler insaf beb. Bile la bleh jd macam Dr Muzafar (angkasawan pertama Malaysia). Ape lagi, kumpol la duit.

Aku kurang skit amik gambar lately. Bila travel kat Pulau Pinang, memang aku lenjan la amik gambar. So aku nak share antara gambar yang best untuk di kongsi. Terima kasih kepada rakan2 yang g Pulau Pinang skali. Pulau Pinang memang best.

dua ekor merpati

Merpati ni macam dua2 ekor jantan. Kalau tak mesti dah ngorat

Burung gagak

Burung gagak ni agak hati kering, tenang je die bile aku datang rapat2.

nenek menilik nasib orang putih

Tukang tilik nasib ni tenung je aku mase aku amik gambar die tengah tilik. Mungkin die tengah tilik nasib aku skali kot.

nyonya semayang

Bangsa cina ini semayang di tempat semayang hindu. First time aku tengok tempat semayang cina dan india sebelah menyebelah

api cine semayang

Colok ke ape ntah, gambar ni amik kat Snake Tample. Tapi memang terbatuk2 la kalau bau benda ni

Si kuning

Kereta kodok kuning. Menarik plak bile aku tengok. Sebelum ni tengok mcm biase2 je. terus aku amik gambor.

rakan2 bermain buaian

Zaman muda remaja riang yang mengidam kan permainan buaian. Dari kiri , Nazir the mapley, Din the emo, Amir the road crosser, Pek the sweet talker and Paker the stalker.

rakan2 mengejar merpati

Sesi mengejar burung merpati. Korang ingat kat oversea je bleh kejar2 burung merpati mcm ni. Kat Malaysia pon boleh gak

Hanjing dan Hkucing

Kucing tak tau agak nyer, anjing tengah tido kat blakang papan tu. hahahaha

Kalau nak tengok lebih bnyak lagi gambor2, boleh usha dalam album Facebook aku.

Click sini
(Open in new tab)




p/s: Aku baru balik dari Gua Tempurung smalam. Sangat la best g sana. Aku suggest korang g la dalam gua tu. Cantik giler alam ciptaan tuhan. Stakat ni takde gambor dalam gua lagi. Kalo ade aku share kat blog.

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

6 ulasan:

  1. oit..jenjalan tak ajak aku..sampai hati ko yek..

    BalasPadam
  2. Qumi: ko jenjalan jauh2 pon mane penah ajak aku. hahahaha. Jom bulan 3 pulau perhentian? aku nak jgak tengok skill ko bawak bot hahahaha

    Anis: trimas2 Anis, malu2 plak aku rase, tapi beautiful tu tak sesuai la. Patut ganti dgn perkataan hensem hahahaha

    BalasPadam
  3. pergh...lawa ar gambar2 tuh..

    p/s: Gua tempurung mmg best. Ko masuk yang wet punye ke? Terbaek la yang tuh..

    BalasPadam
  4. bang..gamba volkswagen mane?

    BalasPadam