Isnin, 5 Januari 2009

Gambar kehidupan di sana - Palestine













Mungkin segelintir orang tak minat nak baca, lebih suka mendengar dan juga melihat. Paling teruk sekali malas untuk berfikir mahupun ambil berat. Aku search gambar2 Palestine di Flickr. Aku nak kongsi gambar2 yang bercerita.

Dan gambar Zoriah diatas menjadi pilihan aku yang mana gambar tu mencerita kan Palestine memerlu kan kelahiran seorang pemimpin yang mempunyai pandangan masa depan yang jauh untuk terus berjuang. Ya memang kita semua di lahir kan sebagai seorang pemimpin. Pemimpin adalah orang yang boleh dipimpin dan memimpin. Tetapi di Palestine, ramai bakal pemimpin (iaitu bayi) mati kerana kerakusan perang. Semoga saudara Islam atau bukan Islam segalaksi dapat memahami kesengsaraan penduduk di sana berpunca daripada pemimpin yang ANGKUH. Pemimpin ANGKUH itu harus bertanggungjawab ke atas pembunuhan beramai2 yang bertahun lamanya.

Click pada gambar untuk terus ke sumber gambar. Untuk mengetahui info2 Palestine dalam bahasa Malaysia, sila layari
- http://www.palestinkini.info/

Aku harap lebih ramai yang ambil tahu apa yang berlaku di Palestine dari dulu sehingga sekarang.

p/s: sape yang nak share link tentang Palestine, amat di alu2 kan

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

4 ulasan:

  1. Sedih la tengok kekejaman kat sana.

    Sian kat penduduk Palestin...

    UTP xnk wat misi pengaman ke? huhu..

    BalasPadam
  2. waaa~
    sedeynye~~~
    semalam tgk news cm nk nanges je..huhu
    bergenang mata

    BalasPadam
  3. Arep - RM ade buat kalau tak silap aku.
    Zircon gurl - Memang sedey pun. Ape yang aku rase aku bleh buat setakat ni tingkat kan kesedaran ramai tentang perkara ni (dalam apa medium sekali pun, gambar,video, power point ke ape2 jela). Tapi aku lebih suke medium gambar atau video ringkas hohoho

    BalasPadam
  4. kan elok jika setiap umat islam bangun menentang zionis tanpa mengira fahaman dan ideologi..bukan hanya doa shj yang perlu dikirim tapi bangun mendaulatkan islam tercinta.. bukan hanya melalui kata-kata semata-mata malah perlu bertindak.. islam itu aman..berjihadlah wahai mujahid-mujahid soleh..syurga menantimu..HAYYA BILJIHAD!!!

    BalasPadam