Rabu, 15 April 2009

Semakin sibuk : tapi nak update blog tentang AFY

Situasi: Mate aku dah 50% hampir tertutup

sebelum tidor, saje usha2 blog.
Dah lame tak buat aktiviti usha2 blog sejak ITMS UTP merajuk dengan google.
Tetiba aku terperasan kat blog July 05 ade article pasal AFY. Click sini kalau nak tau lebih lanjut.

Tercetus idea perform gune gitar sebelum ni dengan Paker, tapi macam2 cabaran kot bile nak buat pembaharuan.

Antara kronologi AFY
- setup team dalam 15 orang,
- penganjur Malam Inspirasi Seni (MIS) bagi lampu hijau perform gune gitar
- AFY training untuk persembahan, tapi masing2 takde bakat nyanyi. Katak bawah tempurung pon terer nyanyi
- Halim vokalis utama join AFY menampak kan harapan persembahan mantap AFY.
- AFY masih training lagi, tapi tiap kali training, tak pernah semua datang lalalala
- lagi brape hari nak perform, dapat SMS dari penganjur MIS, gitar tak di benar kan masuk dalam persembahan dengan alasan pihak atasan tak benar kan (sebenar nye alasan kurang kukuh, malas nak panjang citer).
- AFY tarik diri dari MIS
- Sejam lepas tu gitar dibenar kan dalam persembahan, dengan alasan Universiti luar nak perform guna gitar jugak.
- So AFY pon tarik balik dari tarik diri, dengan semangat membara
- walau ape pun terima kasih kepada penganjur sebab benar kan AFY perform salah satu hiburan yang tak bertentangan dengan ajaran Islam.

Fakta AFY
-
AFY singkatan dari Abang Final Year, wahahaha giler poyo
- Terdiri dari bebudak course IT/IS July 2005
- Terdiri dari pelbagai latar belakang, (MPPUTP, RM, MEDTECH, SILAT GAYONG, AD-ZARIYAT, KAKI PHOTO, CAPOIZ, TAE KWAN DO, BUDAK BASKET, BUDAK TTS, DEWA MANDI, DAN JUGAK DEWA PES 2009) wakakkaa
- 14 orang dalam AFY tiada basic dalam nyanyian, kecuali Halim (vokalis)
- Idea persembahan miming (lakonan bisu) tercetus sejam sebelum persembahan AFY.
- cube perkenal kan akustik nasyid, tapi macam tak brape menjadi je ~_~"
- berkonsep kan persediaan last minit
- lagu pertama 1,2,3,4- Haris Ariwatan, lagu kedua Bismillah - Raihan
- video AFY released di pasaran DC++ V5 UTP,
- persembahan hiburan yang tak bertentangan dengan ISLAM
- untuk BERDAKWAH

Marilah kita sama2 kenal pasti hiburan yang tak bertentangan dengan ISLAM


AFY dalam waktu tengah high atas stage

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

www.sepitbaju.com

5 ulasan:

  1. kitorg ni kipas susah mati afy... bile afy nak perform lagi?? nak tgk ko conquer mike :P

    BalasPadam
  2. Dewa Ponteng Lecture15 April 2009 10:51 PG

    wakakakakaka....

    BalasPadam
  3. ooo.. ni ke grup ko hari tu?
    aku tak pegi lak.

    BalasPadam
  4. Kalau nk upah design website utk AFY atau fansite, boleh roger ak.

    Harga blh runding.

    Byk peminat kat luar tuuu.....

    BalasPadam
  5. illy: Terima kasih ili kerana mengokong afy malam tu. memang aku taknak bg zhee pon mike tu kalo bleh hahaha

    dewa ponteng: ......

    kekuatan: group nurmedia pon ade. tapi aku takde gambor nurmedia plak.

    arep: kitorang dah lama dah lancar kan website afy. lawati www.afy.com

    BalasPadam