Ahad, 11 Oktober 2009

Tabah kan diri Kakak - happy bday

kakak

Photograph by Nuramin: Terima kasih


Minggu lepas
Bile aku wish birthday akak yang dah lewat sehari
Baru aku dapat tau akak ada kat hospital
Sakit yang berulang

Sakit saraf
Alami kesukaran berjalan

Semalam terasa sayu hati aku
Bila sampai rumah
Ternampak wheelchair kat pintu rumah

Walaupun kali ini akak kelihatan lebih tabah dari sebelum nye
Tapi secara zahir nye, hanya Allah yang tau

Hari ni, doctor akan bagi keputusan
Keputusan untuk transfer kakak di hospital KL
Aku cuma mengharap kan perancangan yang terbaik
Sebaik2 perancangan manusia, baik lagi perancangan dari tuhan

Terima kasih kepada yang memahami
Terima kasih juga kepada dia
Yang selalu mengambil berat tentang keluarga aku
Dan aku

Berbanding setahun yang lalu
Episod kali ini kurang tangisan,
Berubah kepada rasa penerimaan

Hanya berdoa
Semoga akak sentiasa tabah, dan ceria
Dalam menempuh segala pahit dan manis

Kerana ini lah kehidupan
Yang Allah kurnia kan

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

15 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Hepi belated besday k.ain.
    Tabah.

    BalasPadam
  3. semoge kakak iman cepat sembuh...=)

    BalasPadam
  4. harap2 akak ABG IMAN ok..amin~

    BalasPadam
  5. "berdoalah padaKu, nescaya Aku kabulkan"

    moga Allah menyembuhkan dan memberi yg terbaik buat kakak iman. amiinn

    BalasPadam
  6. semoga kakak kau sembuh dan hidup seperti gadis gadis yang lain.

    *Doa kpd kakak*

    BalasPadam
  7. semoge kak ain cepat sembuh.
    tabah utk kak ain n family.
    lame x pegi melwat fmily iman...

    BalasPadam
  8. setiap kepahitan ade manisnye... Allah x buat sume ni klu mende ni useless... be strong for both kak ain n abg iman...

    BalasPadam
  9. semoga k.Ain tabah ye...
    mengadulah pada Allah...Dia Maha Mendengar...

    BalasPadam
  10. Terima kasih semua, skarang ni akak still lagi buat fisiologi.
    still tak dapat berjalan dgn baik lagi. Makan mase skit utk pulih utk penyakit saraf ni.

    BalasPadam
  11. no matter wat... be strong dude ^^v
    things happen with a reason~~~

    BalasPadam
  12. no matter wat... be strong dude ^^v
    things happen with a reason~~~

    BalasPadam
  13. man..kak ain sakiit pe ni man..
    papepon moge k.ain cpt sht..

    BalasPadam