Sabtu, 2 Mei 2009

Kekuatan Sakit tulang belakang - semoga cepat sembuh

Tadi aku call kawan aku yang baru buat operation tulang belakang di hospital Putra Melaka. Die lebih di kenali sebagai Akmal, Amal, Awang, Kekuatan, Kekku, Kuat atau Mal. Aku pon tak faham knape la nick die banyak sangat. Seperti artikel yang aku tulis dalam blog aku sebelum ni, aku agak faham perasaan pesakit tulang belakang yang mengalami pergerakan badan yang terhad. Kemudian, mengambil mase yang panjang untuk sembuh sepenuh nya.

Aku kenal Akmal (tapi aku panggil Lobo) mase aku masuk kelab MEDTECH, same2 jadi crew media di UTP. Bile jadi crew medtech ni, hubungan memang agak rapat nak2 bile bertugas. Kemahiran die yang buat lawak kadang2 buat aku sangsi, "betul ke lobo ni sakit?". Bagus la , ceria2 selalu bleh kurang kan sakit.


Esok aku akan pegi Teluk Senangin untuk Family Outing Medtech Crew. Aku penah pegi Teluk Senangin sebelum ni, tapi kali ni pegi dengan keluarga2 MEDTECH. Paling best skali senior2 yang dah keje pon turun join sekali family outing nih. Yeah~ macam2 bende nak borak esok. Dalam mase yang sama, pembikinan video wish untuk lobo pon akan di laksana kan =P

Alhamdulillah, dari ape yang Lobo cakap dalam telephone, kesihatan die makin improve. Aku mendoa kan semoga Lobo cepat sembuh dan tak mudah patah semangat. Amin

Cahayanika Melaka
Videography | Photography | Hena design | Stationary shop
nuriman@cahayanika.com | 019-2678221

www.sepitbaju.com

12 ulasan:

  1. smoge rakan kmu pun cpt sembuh

    BalasPadam
  2. jgn la mkn mcD
    x baek utk ksihtn..
    n b0ycott la
    brgn israel..peace

    BalasPadam
  3. lame dah tak dgr berite pasal lobo ni. kalau jumpe die, kem salam kat die.

    BalasPadam
  4. orang melaka jugak ke si lobo tuh?
    ramai betol malcarian dekat utp kann?

    BalasPadam
  5. Salam Iman, ak da ubah link blog aku.

    BalasPadam
  6. Nurul - Thanks nurul.
    mekot - aku pon, jumpe die mase tu time rubic cube roadshow
    Farha - lobo orang muar. Jangan lupe rektor pon orang bukit katil kih3
    Arep - okeh, noted

    BalasPadam
  7. sme..
    huh! kmu pun jgn mkn mcD tau

    BalasPadam
  8. salam akak..nk tnye la..sy de skit blakag slalu effect kt pinggng blh kanan..sy student...lau kne tme kuliah mag parah la..so,xde ker yg ley sy ley wat 4 kurgkn skit tue..yela..lau dah skit sure2 xdpt nk fokus kt kuliah..

    BalasPadam
  9. salam kak iena, saye pon tak brape pasti cara spesific untuk lega kan sakit tulang belakang.

    sebelum ni saye penah jugak sakit tulang belakang, mase praktikal (keje mengadap computer je). tapi saya amal kan senaman2 ringan earobik, sit up, push up, dengan senaman silat skit.

    alhamdulillah ok dah lepas tak lame tu.

    Biase nye sakit pinggang belakang ni sebab duduk terlalu lame, kemudian saraf belakang kite tertekan, tu yang agak sakit tu. Bersenam dengan betul boleh meningkat kan jisim tulang (untuk tulang lagi kuat)

    Kalau kak iena nak lagi pasti, saya suggest baca artikel2 berkenaan tulang belakang atau pun jumpe doctor. bende tu lebih molek

    BalasPadam
  10. salam,
    Mungkin kakak anda ptt cube utk minum susu alpha lipid.baik utk kesihatan.Tak rugi utk mencube.Dah ramai yg minum alhamdulillah sembuh

    BalasPadam
  11. aku saje2 gugel nick aku td, skali terjumpe lak entry ko yang ni. baru je baca. hohoho... sakit dah makin kurang, hari2 makan ubat. daripada doktor dan bekas pesakit yg aku interview, katanya dalam setahun jugak baru baik sepenuhnya. ni baru 4 bulan.

    NuRuL ZmY, mekdi tu org banjer.. dah dia bagi, makan aje la. time tu lak tgh lapar kat spital. paham2 je la makanan kat sana.

    mekot, wslm...

    farhazoeLa, saya dok tangkak je... masuk spital melaka sebab itu specialist yang paling dekat dengan rumah. kita kenal ke ni? jom deting. lols.

    anna, alpha lipid tu aku teringin gak nk try, tapi mahal la plak.

    BalasPadam