Khamis, 23 Oktober 2008

Nasihat dari cerita puteri - Kamala

Kini di office, sedang mendengar lagu allahyarham sudirman. aku tetiba teringat pulak cerita Puteri tv3 semalam. Tak sangka plak aku boleh layan cerita macam tu. Bile aku tanye "die dah kahwin ke Nora Danish ni? " tiba2 ibu aku jawab, "dah bercerai dah pun". Aku tak suke betul dengar perkataan "Cerai". Kenapa? sebab ia akan memberi kesan psikologi yang negatif kepada seseorang. Dalam cerita tu aku tertarik ape yang dialog kamala . Dalam cerita puteri aku suka character Kamala . Lawak blur die memang best hahaha.


Antara perbualan kamala dengan puteri mase episod semalam

Babak 1
Puteri : "Kamala saye kagum dengan awak, saye terhegeh2 carik pakwe, awak tak pun"
Kamala : "buat apa nak cari pakwe, kalau ada cinta tu ada la. Buat ape susah2"

Babak 2
Kamala : "Haih seronok kan bercinta ni" (kamala sedang pandang ke atas)
Puteri : "mmmm seronok Kamala, yela yang boring boleh jadi seronok"
Kamala : "bau ketiak busuk jadi wangi"
Puteri : "yang tawar jadi manis, yang suram jadi indah"
Kamala : "yang Haram jadi halal" (kamala masih lagi pandang ke atas)
Puteri : "......"

Tak sangka tertengok plak citer tu walau dalam cerita tu ada jugak unsur2 social yang aku tak berapa nak setuju. Watak yang aku kenal pun 4 je (puteri, kamala, pak badar dengan roslan). Aku cuma nak share dari aspek yang positif episod semalam . Dalam cerita ape2 sekali pun, aku suke tengok pada message nasihat yang cuba disampai kan.

p/s: wa boring nye kat tempat aku tak ramai orang sekepala. Tetiba plak track lagu Bob Maley berkumandang kat hset aku -"No Women No Cry". Bile sampai seru, kawen~

nuriman@cahayanika.com | 019-2678221 | www.cahayanika.com

4 ulasan:

  1. sangap nk berbini ke.hahaha

    BalasPadam
  2. yang tu dah jatuh hukum wajib. aku blom wajib kahwin. Sunat kahwin ade la hahaha

    BalasPadam
  3. amir ko jangan bwat hal mir, masa depan ko di tangan kami. jangan undi amir hahaha

    BalasPadam